duminică, 2 octombrie 2011

spovedania sau cumplita umilinta episodul 8 inducerea sentimentului de frica 2

Spovedania sau cumplita umilinţă
Episodul 8
Inducerea sentimentului de frică
Partea a 2 - a
Am văzut cum preoţii creştini au inventat :
- Dracii
- Iadul
- Focul veşnic
- Viermele neobosit
- Pedepse veşnice
Ei au nevoie de a inocula credincioşilor sentimentul de frică. Pentru a-i păstra în credinţă şi a-i jumuli de bani. Să vedem cum se inoculează sentimentul de frică.
1. Tolstoi şi iadul
Tolstoi a fost un scriitor de geniu rus care aluat atitudine faţă de abuzurile bisericii ruse şi a tezei iadului şi a pedepsei veşnice. Cum au reacţionat preoţii ? L-au zugrăvit în iad unde ar fi chinuit de focul veşnic. Morala : cine critică slăvita biserică ortodoxă ajunge în iad.
2. Spinoza şi excomunicarea
Una din formulele de tortură psihică prestate de bisericile creştine este excomunicarea. Preoţii învaţă că cei care se abat de la slăvita biserică şi o critică pot fi scoşi din rândurile ei de către papă sau patriarhi adică pot fi excomunicaţi. Cei excomunicaţi, învaţă biserica ajung în iad unde sunt chinuiţi de drăcuşori. Filozoful Spinoza a scris un tratat teologico- filozofic în care critica biserica catolică. Pentru acest fapt a fost excomunicat. Se mai spune şi afurisit de către biserică. Iată o nouă formulă de teroare prin care oiţele şi berbecuţii sunt ţinuţi bine strânşi în chingile bisericii. Morala : dacă nu respecţi biserica şi o critici eşti excomunicat sau afurisit şi adio mântuire. Iadul de mănâncă.
3. Nietzsche şi Dumnezeu
Nietzsche a fost un filozof şi un gânditor german de geniu. El s-a ridicat împotriva abuzurilor bisericii creştine şi a unui Dumnezeu perceput ca tiran a cărui ultimă preocupare ar fi să-i ardă pe oameni in iad. Filozoful a vrut să-i elibereze pe oameni de superstiţii şi a scris : Dumnezeu a murit ! Ce au făcut creştinii. Au inventat o poveste conform căreia după moartea filozofului Dumnezeu ar fi scris : Nietzsche a murit ! Morala : cine critică religia şi pe Dumnezeu ajunge în iad !
4. Iulian Apostatul
Iulian Apostatul a fost ultimul împărat roman care s-a închinat zeilor. Creştinii au inventat povestea că pe patul de moarte ar fi exclamat : nazariteanule m-ai învins ! Morala : cine nu este creştin şi se opune lui Dumnezeu este învins de Acesta şi ajunge în iad !
5. Povestea regelui nechibzuit
Slăvita BOR a scos o serie de pilde şi poveşti pentru copii în facsimil. Într+o astfel de carte se prezintă un rege nechibzuit care, pe patul de moarte nu chiamă preotul, nu se spovedeşte, nu se împărtăşeşte şi nu se împacă cu duşmanii. Aflând comportamentul regelui bufonul, uimit îi intinde acestuia bastonul său care simboliza : „ cel mai mare nebun „ pentru fapta nechibzuită a regelui. Bufonul îl face pe rege nechibzuit şi nebun. Astfel copii învaţă că dacă nu cred în slăvita BOR, nu au duhovnic, nu merg la biserică, nu se spovedesc sau nu se împărtăşesc ajung în fundul iadului unde vor fi chinuiţi de diavoli. Slăvita BOR se comportă ca în Evul Mediu !Orice duhovnic îţi spune că toate faptele tale bune, toate principiile tale morale sunt nimic dacă nu crezi în BOR. Altfel vei ajunge în iad. Preoţii sunt terorişti psihici pentru că le induc copiilor sentimentul de frică de diavol, frică de iad, frică de pedepse veşnice generate de focul veşnic. Pentru numele lui Dumnezeu lăsaţi copii să se bucure de copilărie. Nu îi mai terorizaţi cu iadul ! Fiţi oameni ! Dar inducerea sentimentului de frică nu se opreşte aici. Preoţii duhovnici au inventat 2 actori nevăzuţi :
- Îngerul păzitor personal
- Diavolul păzitor personal
Ei spun că fiecare contabilizează faptele omului bune sau rele şi răsplătesc sau pedepsesc omul în funcţie de faptele sale. Astfel copilul este terorizat de ideea de diavol şi de greşeală. El crede că va ajunge în iad şi intră în depresie. Merge la duhovnic şi devine dependent de el.
Vămile văzduhului
Cum poţi controla o persoană dacă nu-i induci frica necontrolată de moarte, de foc, de diavoli şi de iad. Preoţii creştini au inventat 24 de vămi ale văzduhului care sunt păzite de îngeri şi de diavoli. Fiecare vamă reprezintă o faptă rea. De exemplu : beţia, curvia, onania, preacurvia, necredinţa, uciderea, necinstirea părinţilor, hula etc. Dacă nu treci de aceste vămi ajungi în iad. Astfel omului îi este frică de moarte, îi este frică de viaţă, îi este frică de păcat.
Clasificarea păcatelor
Păcatele, slăvita BOR le clasifică după reţete de apartenenţă la cultul său. Astfel păcatele împotriva duhului sfânt pentru care nu există iertare ci doar pedeapsă veşnică sunt : nerespectarea sărbătorilor şi tradiţiilor ortodoxe, nerespectarea popilor, hula sau înjurăturile de cele „sfinte” şi trecerea la alt cult. Copii învaţă că pentru aceste păcate nu există iertare în vecii vecilor. De exemplu dacă eşti penticostal vei arde în iad. Ce este mai uman să spui că slăvesc toţi zei şi toate altarele sau că vei arde în iad pentru că nu eşti ortodox. Unde este umanismul popilor ? Unde este iubirea faţă de oameni ? Doar ură !
Alte păcate oricât de oribile ar fi pot fi iertate de gândirea obtuză a preoţilor. Condiţia este să rămâi în cultul ortodox şi să dai rânduială la biserică. Altfel vei ajunge în iad.
Alte mecanisme de a induce frica :
- Denigrarea continuă a altor religii
- Prezentarea triumfală a convertirilor la credinţa ortodoxă a foştilor credincioşi din alte culte
- Prezentarea religiei creştine ca fiind singura religie adevărată şi singura religie revelată aflată sub pronia divină
Denigrarea continuă a altor religii o fac noii ortodoxi reconvertiţi care prezintă religiile din care au revenit la adevărata credinţă ca religii ale întunericului şi ale diavolului.
Astfel foşti yoghini şi actuali ortodoxi vor prezenta toţi zeii budişti sau hinduşi şi ca mesageri ai diavolului. Loe le este frică să atace islamul sau Coranul dar din lifte păgâne şi necredincioşi nu-i scot pe musulmani. În reconvertiri de la yoga la creştinism se pune accent pe :
- Zeii hinduşi care sunt pentru ei diavoli
- Sentimentele negative pe care le-au trezit aceşti zei ex-adepţilor când ei se rugau lor
- Fapte şi principii ale zeilor neconforme cu slăvita BOR
Trebuie spus că acele sentimente negative le induceau zeii ex adepţilor pentru că ştiau că vor fi părăsiţi şi denigraţi de aceştia. Pentru cei care au practicat yoga duhovnicii îi opresc de la împărtăşanie 20 de ani. Astfel ei perpetuează sentimentul de frică, nelinişte şi mâhnire pe care-l trăiesc ex yoghinii la aflarea acestei veşti. Totul pentru a le inocula sentimentul de resemnare şi de căinţă. Totul pentru a-i controla mai bine pe oameni. Nu uitaţi duhovnicii vor să vă înlănţuie în canoane inutile. Adevărata divinitate ţine cont de iubirea faţă de oameni şi nu de apartenenţa la un cult anume. Iubiţi omul. Fugiţi de duhovnici. Ei nu sunt cheia spre mântuire. Ei vor să vă înlănţuie. Adevărata divinitate care este iubirea vă va ajuta şi vă va elibera de apăsarea păcatelor. Necondiţionat. Pe curând !