miercuri, 15 decembrie 2010

caietul hierofantului 2 - curajul de a mai crede in zei

Sunt păgân şi sunt mândru de acest fapt. Dar oare câţi păgâni sinceri au curajul de a mai crede în zei : de la cei nordici, până la cei egipteni şi greco-romani. Câţi din ei pot sparge clişeele lumii în care trăiesc care merg pe denigrare, segregarea şi discriminarea acestora.
Dacă un om scrie despre zei este ok, dar dacă mai crede în zei ca în nişte fiinţe vii, divine care pot fi invocaţi şi care ajută pe cel în cauză declanşează oprobiul mulţimii „culte” sau a liderilor religioşi ai ţărilor respective. Cât timp crezi că ei sunt personaje de basm eşti ok. Atunci când te rogi lorca unor fiinţe vii, divine nu mai eşti ok. Dar de ce fiinţele divine ale unei religii majoritare din secolul nostru există şi alte fiinţe divine ale vechilor religii antice nu există !? De ce să credem în porumbelul de foc al duhului sfânt şi nu şi în ploaia de aur a lui Zeus ?! Care este criteriul prin care nişte fiinţe divinedevin personaje fictive sau reale ? Dacă mii de ani oamenii din vechime au crezut în Zeus, Osiris, Astarte ce îi împiedică să-i redescopere şi azi ? Dacă zeii antici erau nemuritori şi buni ce îi împiedică să existe şi astăzi şi să se manifeste, având în vedere esenţa lor nemuritoare şi bună conform scrierilor antice. Tot ce este nemuritor nu piere şi nu se transformă. El există în veşnicie, deci există şi astăzi ! De ce zeii hinduşi există de mii de ani şi sunt veneraţi în temple iar zeii greco-romani n-ar exista şi ei astăzi ? Oare zeii hinduşi au fost mai norocoşi că nu le-au distrus oamenii templele, că nu le-au cântat prohodul sau că nu au fost transformaţi în personaje de basm decât omologii lor nemuritori din Grecia Magna ?!
În lumea antică existau vestigii, morminte şi temple ale eroilor care au trăit cândva pe pământ şi care au fost ridicaţi la cer. Pentru ce mormântul lui Hercule e fictiv iar cel al lui Solomon real ?! Dacă zeii antici sunt nemuritori ei pot exista şi astăzi ! Nimeni, în afară de fanaticii religioşi, nu le-a anulat prezenţa, nu le-au anulat puterile şi nu au fost trecuţi în nefiinţă .
Ziarul grecesc Hestia relata în 1940 că în autobuzul care lega Atena de Eleusis s-a urcat o bătrânică. Când autobuzul a ajuns în dreptul sanctuarului din Eleusis el s-a oprit brusc, iar bătrânica a dispărut într-o aură de lumină. Călătorii au comentat miraţi : s-a întors Demetra !
Alt argument că zeii sunt eterni şi se manifestă şi azi pot fi visele care vin de la zei. Un adept al zeilor poate să viseze chiar zei care să-l îndrume oferindu-i informaţii utile. De exemplu, un adept al zeilor, care s-a stabilit în U.S.A. şi care are un site de promovare a zeilor greci a spus că a aderat la religia antică când l-a visat pe zeul Apollo ! Şi multe alte exemple neştiute de acest gen există atât în lume cât mai ales în Grecia. Spun acest lucru deoarece în Iliada se spune că visele vin de la Zeus ! Deci zeii antici există şi astăzi şi se pot manifesta şi astăzi mai ales în vis. Acum să vorbim despre curajul de a mai crede în zei !
Religiile antice încă mai pot fi înviate astăzi dacă adepţii acestora cred în acest fapt. Religiile antice încă mai au cărţi de cult nedistruse de timp sau de mâna omului în care se prezintă imnuri sacre, rugăciuni, cum se pot oficia jertfele şi chiar libaţiile. Dacă un adept al zeilor îi iubeşte pe cei Nemuritori şi vrea să le reînvie cultul adorându-i atunci trebuie să şi-l asume ca un tot şi să oficieze şi ceremoniile sacre cu pietate şi evlavie. În acest sens un adept al zeilor trebuie să se roage lor, să creadă în pronia lor divină, să le vorbească oamenilor despre bunătatea lor, să le înalţe imnuri de slavă, să le oficieze jertfe şi libaţii conform scrierilor sacre şi să ducă o viaţă în lumină şi virtute. Totul trebuie asumat de adeptul zeilor şi nimic nu trebuie omis. Pentru că oamenii au nevoie de zei şi nu invers. Ei sunt buni şi ajută mereu oamenii pioşi şi buni. Este necesar să se îndeplinească şi ritualurile sacre nu doar să se citească rugăciuni deoarece Sallustius spunea că sacrificiile sunt rugăciuni vii, iar ele reprezintă calea de atragere a proniei divine. El spune : zeii reprezintă viaţa, oamenii reprezintă şi ei viaţa, iar calea care uneşte acest tot o reprezintă tot o viaţă, adică o jertfă de animal pentru partea iraţională din noi cu care păcătuim ! De asemenea Sallustius spunea să le oferim zeilor o zeciuială ca dar pentru natura pe care au creat-o şi de care au grijă ! Platon spunea că religia implică rugăciuni şi jertfe din partea oamenilor pentru zei şi răsplată pentru jertfe şi porunci de la zei pentru muritori. Scopul final comuniunea oamenilor cu zeii şi cu duhul acestora care este Bonus Genius şi care este trimis în sufletele iniţiaţilor de către cei Preaînalţi conduşi de Zeus. Conştiinţa divină coboară chiar şi în cea umană ! Zeul Apollo spune prin oracolele sale că se bucură mai mult pentru un suflet pur decât de strălucitorul Olimp. În plan terestru are loc comuniunea oamenilor cu zeii prin trimiterea în sufletul omului a duhului zeilor : Bonus Genius. După moarte sufletul celui pur este purificat de partea muritoare trece de la eroi la daimoni şi ajunge la zei. Sufletul devine astfel un zeu, intră în alaiul zeilor şi participă la planul divin. El are trup şi suflet de zeu ! Puteri de zeu : poate trimite muritorilor chiar vise ! Ca spiritul lui Hercule când a descoperit unui filosof în vis hoţul care-i furase din templu un vas de aur ! Ce face Bonus Genius în plan terrestru :
- Învaţă pe iniţiat căile sacre ale zeilor
- Purifică sufletul de patimi
- Îi dă curaj să vorbească oamenilor despre zei şi căile lor sacre
Toate acestea se îndeplinesc dacă omul crede în zei, se roagă lor, le aduce jertfe şi libaţii, le închină imnuri de slavă. Dacă vă este frică să aduceţi jertfe zeilor, conform ritualurilor vechi, uitaţi-vă la armenii ortodoxi de rit vechi. Ei aduc jertfe lui Dumnezeu porumbei. Evreii aduc jertfe de Paşti lui Dumnezeu miei şi porumbei iar musulmanii aduc jertfe lui Allah mioare. Ceea ce este important aici este şi coming-out-ul adică recunoaşterea că eşti păgân, că crezi în zei şi că le aduci jertfe celor Preaînalţi ! Cu tot ce implică acest fapt : asumarea ritualurilor şi propăvăduirea în zei ! Suportarea inclusivă a invectivelor spuse de adversarii religiei tale.
Numai aşa te poţi numi preot al zeilorcelor Preaînalţi şi vei primi bunăvoinţa divină. Alt aspect este bunătatea fără margini a zeilor. Seneca spunea că dacă vrei să fii plăcut de zei trebuie să fii bun. Un adept al zeilor trebuie să aibă cunoştiinţele preoţilor auguri, bucuria preoţilor salii, inocenţa vestalelor şi curajul preoţilor flaminali. Cu cât un adept al zeilorva recunoaşte că crede în ei cu atât el va căpăta pacea lor şi va schimba lumea prin înţelepciune şi bunătate. Un adept al zeilor ştie că el trăieşte printre oameni şi pentru oameni. El ştie că flacăra divinităţii arde în sufletul fiecărui om. Ea poate să dogoare mai tare dacă omul este bun sau să se stingă dacă este rău. Pentru el un zâmbet adresat celui întristat, un fruct dat unui copil, un pahar de apă dat unui însetat face mai mult decât 10000 de rugăciuni şi mătănii. Faptele noastre bune făcute semenilor ne apropie de adevărata divinitate. Ele izvorăsc din iubire care este şi natura Creatorului. Faptele noastre rele, ura, mânia, răutatea, patimile repetate la infinit pun un zid între noi şi divinitate şi ne îndepărtează de ea. Lumina nu poate să stea alături de întuneric. Ea are altă vibraţie, trezeşte alte sentimente, aduce pace şi innobilează omul. Aceste rânduri sunt pentru toţi cei care se închină Adevăratului Creator, zeilor şi omului. Aveţi curaj să spuneţi că credeţi în zei. Vorbiţi tuturor despre existenţa, bunătatea şi pronia zeilor. Oficiaţi toate ritualurile sacre în văzul lumii asumându-vă rolul de preoţi ai zeilor. Credeţi în zei ca în nişte fiinţe vi de lumină care ajută în mod real pe cei care se închină lor mereu. Curăţaţi spiritul de patimi. Fugiţi de rău. Faceţi binele. Propăvăduiţi căile sacre ale celor Preaînalţi. Veţi fi blamaţi de oameni şi adoraţi de cei însetaţi de cunoaştere. Vi-i se va spune că sunteţi barbari, că zeii nu există, că ei au murit, că ei sunt diavoli şi multe alte defăimări şi calomnii spuse celor Preaînalţi ! Cu ce epitete vi-i se vor adresa :
1. Sunteţi păgâni
2. Sunteţi nebuni
3. Sunteţi satanişti
4. Sunteţi barbari
5. Zeii nu există
6. Zeii sunt morţi
7. Zeii sunt diavoli
8. Sunteţi trădători ai religiei oficiale
Vi-i se va argumenta că marii gânditori contemporani ai religiei majoritare au crezut în :
- Iisus pentru creştinism
- Allah pentru islam
- Dumnezeu-Iehova pentru mozaici
- Buddha pentru budişti
- Krişna pentru hinduşi etc
Vi-i se va spune în mod ironic că vremurile zeilor au trecut sau că cine sunteţi voi ca să vă închinaţi zeilor sau doar nu vreţi să reînviaţi cultul zeilor. Vi-i se va spune că templele zeilor sunt o ruină. Dacă vă este frică accesaţi site-urile păgânilor din alte ţări. De exemplu : www.ysee.gr sau www.hellenicgods.org sau www.isisoasis.org etc.
Dar mai este ceva !? Dacă vreţi să reînviaţi cultul zeilor veţi trezi teama celorlalţi deoarece :
- Voi propăvăduiţi că zeii există
- Că ei sunt buni şi ajută oamenii
- Că pot fi invocaţi şi astăzi
- Că puteţi oficia slujbe, jertfe şi libaţii zeilor
Frica lor este că voi veţi rescrie istoria oficială a zeilor spusă de adversarii lor. Faptul că voi îi prezentaţi ca buni, reali, divini care pot fi invocaţi şi astăzi va genera furie şi costernare din partea adversarilor. Aveţi curaj. Veţi fi discriminaţi pentru credinţa voastră în zei. Şi un ultim aspect. Dacă îi învăţaţi pe oameni să se roage cu cuvintele lor zeilor ca nişte fiinţe vii şi bune care ajută real pe cel care se roagă lor veţi crea panică. Aveţi curajul de a prezenta oamenilor rugăciunile sacre, cum se oficiază jertfele şi libaţiile, ce animale pot fi jertfite astăzi zeilor şi cum trebuie să vă purtaţi în faţa zeilor. Creaţi panică prin puterea exemplului şi informaţii. Ceilalţi se vor ruga şi ei la zei, le vor aduce jertfe şi libaţii şi vor face binele. Adversarii nu vor ca voi să ştiţi că zeii sunt buni, că ei pot fi făcuţi prin jertfe şi libaţii să vă îndeplinească dorinţele dacă sunt spuse de un suflet curat şi sunt bune. Ei vor să vă ţină încleştaţi în vechile tipare. Voi rescrieţi istoria, reînviaţi cultul şi vă închinaţi celor Preaînalţi. Acesta este pericolul pentru adversarii voştrii. Că îi priviţi pe zei ca fiinţe vii, bune cărora vă închinaţi respectând ceremoniile sacre. Ei nu sunt răi, ci buni. Credeţi în ei. Merită ! Pacea zeilor să fie cu voi ! Deveniţi o forţă ! Deveniţi preoţi ai zeilor ! Oamenii vor învăţa cum să se închine zeilor şi cum să-şi atragă pronia divină. Creaţi alternative. Deranjează ! Pe curând !