miercuri, 21 septembrie 2011

spovedania sau cumplita umilinta - episodul 3 tehnici de manipulare si control

Tehnici de manipulare şi control
Adevărata divinitate
Să continuăm eseul nostru despre spovedanie şi despre preoţii duhovnici. Inocularea sentimentului de nimitnicie şi umilinţa fiinţei umane. Preoţii duhovnici sunt foarte abili psihologi. Ei acţionează prin următoarea schemă :
1. Îţi câştigă încrederea.
2. Te „roagă” să te spovedeşti lor.
3. Te ascultă.
4. Îţi crează sentimentul de păcat înaintea lui Dumnezeu.
5. Hiperbolizează vina ta.
6. Te face să te simţi ultimul om.
7. Îţi crează atacuri de panică.
8. Te sperie cu iadul şi cu dracii lui.
9. Îţi înfrânge voinţa şi dorinţa de a trăi.
10. Te subordonează voinţei lor totale prin aşa zisa ascultare de duhovnic.
11. Te umilesc neîncetat.
12. Îţi dă un canon.
13. Te identifică cu păcatul.
14. Îţi crează iluzia că numai prin duhovnic te poţi mântui.
Scop : Scopul real al duhovnicilor nu este îndreptarea păcătosului ci jumulirea lui de bani şi epuizarea psihică.
Dar un preot duhovnic mai face ceva. Devine stăpânul absolut al timpului tău. Cum ? Prin două acţiuni :
1. Programează o întâlnire ulterioră.
2. Îţi dă canon să citeşti x rugăciuni, acatiste sau cărţi sfinte.
Astfel el te „controlează” şi în lipsă. În chip nevăzut. Cum te manipulează un duhovnic ? Îţi spune că Dumnezeu a vrut să vii la el. Îţi spune că este singura ta cale de mântuire. Îţi reaminteşte mereu vina ta, păcatul tău. Îţi reaminteşte iadul cu dracii şi cu focul nestins. Te opreşte să te duci la un psiholog, să te lupţi singur cu ideile tale sau să vorbeşti cu un prieten necreştin, ateu sau neortodox. Într-un cuvânt te manipulează şi te leagă de el. Ce mai poate să facă un duhovnic ? Să te înfricoşeze. Dacă pleci de la mine şi nu respecţi canoanele pe care ţi le dau ajungi în iad. Pentru a întări ataşamentul faţă de el îţi înşiră câte facultăţi are, câte oiţe are la spovedanie şi cum lucrează Dumnezeu prin el. Duhovnicii sunt lupi în blană de oaie. Ce mai face. Te pune să porţi cruciuliţe la gât, să săruţi icoane sau moaşte, să cumperi brăţări, icoane, cruciuliţe, acatiste sau cărţi de rugăciune. Te „invită” la toate slujbele bisericii. Dacă lipseşti la una adio duhovnic adio mântuire ! Ei acţionează prin sintagma :
1. Duhovnic este unsul lui Dumnezeu.
2. Duhovnic egal mântuire.
3. Adio duhovnic egal adio mântuire. Iadul cu dracii lui te aşteaptă.
4. Duhovnic egal singura cale la mântuire şi Dumnezeu.
Dar un duhovnic mai are o armă foarte puternică : frica de draci şi iad.
El scorneşte că omul este victima unui atac demonic. El spune că doar prin duhovnic demonii răi pot fi înfrânţi. El te învaţă să blestemi dracii ! De ce ? Pentru că dacă există să te chinuie şi mai tare. Scop : să depinzi de duhovnic. Să-ţi creeze o psihoză a răului ca parte din tine. Dracii sunt în tine şi doar duhovnicul poate să-i biruie. Fals. Un diavol nu se învinge prin duhovnic ci prin tăierea legăturii lui cu tine. Adică prin renunţarea la un păcat sau o patimă. Pentru ca un drac să fie puternic şi activ trebuie să repeţi la nesfârşit patima. El se hrăneşte cu energia dizlocată de repetarea unei patimi. Dacă renunţi la a mai bea, la a mai fuma, la a mai curvi, la a mai fii mânios etc tu îl chinui pe diavol. El nu se simte bine când tu îi tai legăturile cu patima şi nu o mai faci. Altă metodă de luptă este punerea sub ocrotirea unei divinităţi. Poţi administra doctorii puternice alegând ca divinitate protectivă pe Dumnezeu, Iisus, Arhangheli sau zei. Diavolii fug nu de ritualuri ci de cuvânt. Un Doamne ajută-mă îl pune pe fugă. O patimă pe care nu o mai faci îl pune pe fugă. Nu duhovnicii te vindecă ci omul însuşi prin renunţarea la patimă şi punerea sub ocrotirea divină. Alegeţi o fiinţă divină puternică.