duminică, 9 mai 2010

Cele doua forte – Dumnezeu si Diavolul

Cele doua forte – Dumnezeu si Diavolul
minciuna crestina

Omul a fost invatat ca exista in univers doua forte diametral opuse : divinitatea – Dumnezeu ca forta pozitiva si diavolul – Satan ca forta negativa. Cum spun crestinii ca actioneaza aceste doua forte ?
1. Dumnezeu este forta primara, buna care aduce fericire, iubire si sanatate oamenilor
2. Diavolul reprezinta forta distructiva generator de boli si vicii care aduce raul pe pamant si in sufletele oamenilor.
In realitate lucrurile nu stau tocmai asa pentru ca asistam la o serie de nenorociri pe pamant atat la nivel planetar cat si la nivel individual care ar fi putut fi oprite de “divinitate” daca ea s-ar fi condus dupa principiile dreptatii, bunatatii si recompenselor sociale pentru bunatatea omului.
Vedem oameni buni si copii buni care mor macinati de boli incurabile ( SIDA, cancer ) cu toate ca nu aveau nici un pacat nici ei si nici predecesorii lor. Daca extrapolati acest concept veti vedea si oameni tintuiti in scaune cu rotile sau paralizati care tot asa n-au nici o vina si traiesc un calvar zilnic intrebandu-se de ce eu ? Am lucrat cu aceste cazuri si este dureros ca tineri de 20 de ani tintuiti in scaune cu rotile sa spuna : de ce eu ?
Astfel nu asistam in lumea crestina la nici un miracol, la nici o vindecare ci doar la credulitate si frica fata de forta primordiala. Cum actioneaza aceste doua forte in mod real ? Prin complementaritate !
1. Dumnezeu actioneaza prin omisiune
2. Diavolul actioneaza prin actiune
Exemplu : cazul Iov
Asupra lui s-a facut un pariu marsav intre Dumnezeu si Diavol daca este credincios sau nu ! Ce s-a intamplat ? Prin actiune Diavolul i-a omorat copii si l-a umplut de bube, iar Dumnezeu prin omisiune sau absenta a lasat sa I se intample lui Iov toate aceste nenorociri ! In istorie sunt si alte cazuri celebre care demonstreaza cum aceste doua forte actioneaza in complementaritate. Ex : cazul paraliticului de 40 de ani fara vina vindecat de Iisus ! El a fost jucaria lui Dumnezeu sau pariul lui Dumnezeu. Chinuit 40 de ani pentru un capriciu prostesc a lui Dumnezeu !
Adevarata divinitate nu face pariuri prostesti pe seama oamenilor iar in univers nu exista doua forte antagonice ci o sumedenie de forte bune, rele sau neutre. Adevarata Divinitate nu il lasa pe om sa se chinuie ci il ajuta il ocroteste si il fereste de rau. Sa ne apropiem de Adevarata Divinitate si nu de forte care se joaca cu viata noastra.