duminică, 8 februarie 2009

asociatia culturala Pro Latina - misiune

Ce este Pro Latina ?

Pro Latina este o organizatie nepatrimoniala a pasionatilor de limba latina care are drept obiect de studiu promovarea limbii latine si a religiei antice greco-romane. Ea este formata si din profesori de limba latina.
Ea a incercat sa prezinte publicului larg prin comunicate de presa informatii strict generale despre viitoarele sale proiecte.

II. Proiecte de viitor :

Proiectele Pro Latina sunt urmatoarele :

1 Pro Latina Didactica
2 Biblioteca Pro Latina
3 Acta Diurna
4 Pro Latina Athena
5 Cercul Pro Latina
6 Brosuri si cursuri de mitologie si religie antica
7 Meditatii limbi straine

1. Pro Latina Didactica

- presupune elaborarea de brosuri tematice in limba latina structurate pe ani de studiu.
- practic se elaboreaza o scoala Pro Latina cu materii in limba latina structurate pe ani de studiu de la anul 1 la anul 4.
-materiile de studiu sunt urmatoarele : convivalia, limba latina, gramatica, mitologia, geografia, astrologia, justitia, istoria, medicina, filozofia si zoologia.


2.Biblioteca Pro Latina

Stiut fiind faptul ca, in general cartile de limba latina sunt foarte rare si foarte scumpe Asociatia Pro Latina va deschide in viitorul apropiat o biblioteca cu carte in limba Latina. De asemenea acest proiect se va cristaliza in anul 2009 cand va functiona la sediul Pro Latina o biblioteca in limba latina cu peste 200 de carti vechi in limba latina.

3.Acta Diurna

Asociatia culturala Pro Latina are in proiect pentru anii 2007 si 2008 editarea in format electronic unui ziar in limba latina intitulat Acta Diurna.
Ziarul cuprinde informatii despre lumea antica greco-romana. Acesta va fi disponibil atunci cand se va lansa pe internet a web-site – ului asociatiei.

4.Brosuri si cursuri de mitologie

Asociatia Culturala Pro Latina va elabora cursuri de mitologie si religie antica greco-romana. In acest sens va edita o serie de brosuri tematice de mitologie si religie antica greco-romana.
Cursurile de mitologie vor fi tinute in scoli si licee la orele de filozofie si limba latina.
Printre brosuri amintim :
- Cosmogeneza Terrei
- Theogonia sau nasterea zeilor
- Ierarhia divina
- Ierarhia pamanteana .
- Elemente de cult antic etc


5.Pro Latina Athena

Proiectul Pro Latina Athena reprezinta elaborarea unei reviste de civilizatie, istorie, si cultura antica care sa promoveze lumea antica.
Athena va fi disponibila in format electronic. Acest proiect va fi operational in 2009 cand se va lansa si web-situl acestei asociatii.


6.Cercul Pro Latina

- reprezinta nucleul Pro Latina constituit din pasionatii de limba latina.
-pe viitor incepand cu anul 2009 in fiecare sambata de la 11-14 va avea loc la sediul Pro Latina cercul pasionatilor de limba latina.

7 Meditatii limbi straine

Asociatia Pro Latina va organiza meditatii la limbi straine printre care limba italiana, dar si limba latina si franceza.